SKUPNO USPOSABLJANJE: Znamčenje delodajalca

V torek, 8. junija 2021, smo preko spleta izvedli skupinsko usposabljanje z naslovom »Znamčenje delodajalca«.
Nekoč so podjetja prodajala na enem trgu: trgu kupcev. Danes sta trga dva: trg kupcev, ki jim podjetja prodajamo svoje izdelke in storitve in trg talentov, ki sem jim prodajamo kot dobri, najboljši, želeni zaposlovalci. Znamčenje delodajalca je tako vse prej kot samo oglas, ki ga spustimo v svet, je pomemben in večplasten projekt, ki zahteva dobro sodelovanje, odnose in komunikacijo znotraj organizacije.

Na delavnici smo spoznali pomembnost znamčenja delodajalca. Za podjetje je pomembno, da se izpostavi in ciljne skupine vedo za njegov obstoj. Znamka delodajalca se odraža v dveh pogledih: osebnost podjetja kot delodajalca in podoba organizacije v zavesti zaposlenih in kandidatov na trgu oziroma bodočih zaposlenih. Znamka ni tisto, kar jaz sem, ampak kaj drugi vidijo, da sem. Pomembno se je zavedati, da so naši zaposleni največji promotorji podjetja, na njihovo naklonjenost podjetju pa vpliva kar nekaj dejavnikov – delo, plača, nagrade, priznanja, možnosti osebnega razvoja,… Za konec smo spoznali še strategijo znamčenja, ki temelji na treh korakih: razvoj in načrtovanje, komunikacija in sidranje.

 

Predavateljica delavnice Znamčenje delodajalca je bila Edita Krajnovič, direktorica podjetja Mediade. Svojo poklicno pot je začela kot asistentka za poslovne finance na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer se je uveljavila tudi kot nosilka izvirnih in učinkovitih strokovnih seminarjev za podjetja. Strokovni izziv jo je vodil v poslovno prakso, kjer je najprej kot direktorica trženja in nato kot izvršna direktorica poglabljala področji trženja in managementa. V podjetju GV Revije (izdajatelj Gospodarskega vestnika) je vodila prodajno ekipo z ambicijo: postati najboljša ekipa oglasnega trženja v Sloveniji. Za izvirno publikacijo Podjetniki v podjetju, je v soavtorstvu leta 2006 prejela bronasto priznanje GZS OZ Ljubljana za inovacijo. Je vodja metodologije Zlata nit: izbor zaposlovalca leta in Gazela: izbor najboljših med najhitreje rastočimi podjetji. Avtorica vrste strokovnih člankov na področju vodenja sodeluje tudi v izvršnem uredništvu MQ revije Združenja Manager in vodi delovno skupino za sodobno voditeljstvo.

Deli to novico