SKUPNO USPOSABLJANJE: Uporaba LinkedINa v prodaji

V četrtek, 15. oktobra 2020, je bilo preko spleta v okviru partnerstva KOC IKT  izvedeno skupno usposabljanje z naslovom »Uporaba LinkedIna v prodaji«. Ker se trenutno  mnogi izmed nas soočamo z vprašanjem, kako čim bolj učinkovito povečati prodajo v organizaciji, je bil največji poudarek delavnice na identifikaciji obstoječega procesa prodaje in spoznavanju osnov spletnega foruma LinkedIn.

Udeleženci so na delavnici spoznali, kako ustvariti osebni LinkedIn profil in profil podjetja, prav tako so se spoznali z brezplačnimi ali poceni orodji za kreiranje LinkedIn bannerjev, ki jim omogočajo, da njihovi profili izpadejo profesionalni. Izvedeli so veliko informacij o sodobnih marketinških in prodajnih pristopi na LinkedInu, poleg tega pa so spoznali sodobna orodja za avtomatizacijo marketinških in prodajnih aktivnosti, ki omogočajo povečanje prometa v podjetju. Izvajalec delavnice je preko prikaza praktičnih primerov pri udeležencih ozavestili pomen prisotnosti na LinkedInu v sodobni mednarodni B2B prodaji.

Znanje in praktične primere je udeležencem predal Igor Panjan, CEO in vodja ekipe Sales-hepler.agency, organizator, motivator in startupovec, ki razume, da je prodaja proces in ne stvar umetniške inspiracije. Svojo podjetniško pot je pričel leta 2007 kot zunanji svetovalec v veliki mednarodni logistični korporaciji. Podjetniško pot je nadaljeval leta 2011 s projektom iGostinec in iHotelir, v katerega je osebno investiral ter vodil razvoj elektronskih menijev za restavracije in hotele. Zaradi potreb podjetja, so razvili spletni iskalnik poslovnih kontaktov Datafy. Od 2019 pa razvija novo poslovno idejo, s katero želi podjetjem pomagati pri povečanju in avtomatizaciji prodaje.

Deli to novico