Opis partnerjev

Podjetje Cosylab je vodilno podjetje na področju integracije kontrolnih sistemov za medicinske pospeševalnike za zdravljenje raka, pospeševalnike delcev in druge velike fizikalne infrastrukture, kot so tokamaki, laserji in radijski teleskopi. Podjetje je hitro rastoče slovensko visokotehnološko podjetje, ki je osredotočeno na razvoj naprednih tehnologij za svetovni trg. Izdelujemo inovativne produkte in storitve, ki so namenjene tehnološko zahtevnim kupcem in trgom. S kakovostnim delom v največjih eksperimentalnih raziskovalnih infrastrukturah, kot so: CERN, ITER, ALMA, ESS, FAIR, ESA, SNS idr., je Cosylab postalo vodilno podjetje, ki je specializirano za razvoj kontrolnih sistemov za pospeševalnike in druge velike eksperimentalne infrastrukture. Znanje iz trga pospeševalnikov smo prenesli tudi na trg medicinskih pospeševalnikov, za kar smo razvili številne medicinske certificirane produkte. Podjetje razvija produkte z visoko dodano vrednostjo, ki imajo velik tržni potencial in tako predstavlja eno vodilnih svetovnih blagovnih znamk na specializiranih področjih, kot so kontrolni sistemi za pospeševalnike in medicinski pospeševalniki. Pri razvoju tehnološko zahtevnih programskih rešitev smo pridobili ustrezno znanje in izkušnje, ter jih uspešno uporabili za razvoj rešitev na ključ, ki jih uporabljajo tako državne ustanove kot tudi gospodarske družbe po vsem svetu. Vsi izdelki in storitve podjetja so plod lastnega znanja in razvoja, sredstva od uspešnih projektov pa investiramo v nove razvojno-raziskovalne projekte.

Podjetje ima podružnice v Ameriki, na Japonskem, Kitajskem, Švedskem, v Švici in na Poljskem. V podjetju Cosylab zaposlujejo strokovnjake, ki se redno dodatno izobražujejo in tako zagotavljajo konkurenčno prednost na tehnološko izjemno zahtevnem trgu. Cosylab ima trenutno več kot 200 zaposlenih s strokovnimi znanji in izkušnjami iz področja razvoja kontrolnih sistemov, razvoja strojne opreme in integracije sistemov za pospeševalnike.

V podjetju Kompetenca d.o.o. se ukvarjamo s celostnim razvojem kadra. Naša fokusna področja so HR rešitve, ocenjevanje potenciala, treningi, delavnice in coachingi. Dobro razumevanje in delovanje ljudi ter posla povezujemo v HR sisteme, kot so oblikovanje kompetenčnih modelov, vpeljava sistema mentorstva, nagrajevanje ter sistemi upravljanja s talenti in sistem nasledstev.

Verjamemo, da s celovitim in neprekinjenim procesom, podjetja dosegajo rast in stabilnost poslovanja ter so bolj konkurenčna na trgu. Podjetjem, timom in posameznikom pomagamo postati njihova najboljša različica.

Podjetje Arctur d.o.o., s sedežem v Novi Gorici, smo visokotehnološko podjetje, ki nenehno strmimo k inovativnim in uporabniku prijaznim IT rešitvam za podjetja, državo, javne ustanove, raziskovalne ustanove in nevladne organizacije. Zagotavljamo IT rešitve po meri naročnika in smo vodilni izvajalec storitev na področju super računalništva v jugovzhodni in srednji Evropi za MSP.

Sodelujemo z akademskimi in znanstvenimi institucijami in odličnim omrežjem mednarodnih partnerjev, kar nam omogoča intenzivne aktivnosti na področju raziskav in razvoja, tako širimo delovanje v vedno bolj kompleksna računalniška okolja in odpiramo vedno nove IT trge.

Danes zaposlujemo več kot 40 strokovnjakov. Skupaj tvorimo ekipo z neprecenljivimi znanji in izkušnjami na področju ICT R&D, programiranja, ICT svetovanja, dizajna in 3D animacije. Smo tudi iniciator paradigme Turizem 4.0. v kateri tehnologije iz industrije 4.0 prenašamo v turizem.

Glavno gonilo našega uspešnega poslovanja so kreativnost, zastavljanje vedno novih ciljev in njihovo doseganje, inovativnost in navdušenost nad delom in dejavnostjo, ki se v podjetju opravlja. Slogan podjetja se glasi »kjer se ustvarjalnost sreča z izkušnjami«, katerega pri poslovanju in iskanju rešitev nenehno zasledujemo.

Better je IT podjetje ki se ukvajra z razvojem naprednih IT rešitev v zdravstvu. Pri razvoju novih tehnologij se ne zanašamo samo na IT znanja ampak sodelujemo z tistimi ki bodo te produkte uporabljali. Zdravniki, sestre in framacevti sodelujejo z nami in nam pomagajo da so naši produkti boljši. Ponujamo sisteme ki so neodvisni od proizvajalca in omogočajo inovacije in sodelovanje.

Business Solutions d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1999  in velja za vodilnega ponudnika poslovnih rešitev Microsoft. Podjetjem v zasebnem in javnem sektorju zagotavlja prilagojene poslovne informacijske sistem na osnovi produktov in storitev kot so Microsoft Dynamics 365, Microsoft Office 365 in Microsoft Azure.

Izdeluje panožne rešitve za izvajalce energetskih, komunalnih in telekomunikacijskih storitev, proizvodna in transportno – logistična podjetja ter za distribucijo in maloprodaja. Podjetjem ponuja novo raven vključevanja kupcev in dobaviteljev prek pametnih digitalnih storitev, spletnih trgovin in portalov. S profesionalnimi storitvami na področju svetovanja, razvoja, vpeljave in vzdrževanja strojne in programske opreme na enem mestu zagotavlja podporo za vse ravni poslovnega informacijskega sistema.

Business Solutions je z več kot 70 zaposlenimi strokovnjaki med vodilnimi regionalnimi implementatorji poslovnih rešitev Microsoft, kot so Dynamics NAV, Dynamics 365, Office 365 ter Power BI. S temi rešitvami vzpostavlja agilna digitalna poslovna okolja, ki temeljijo na sodelovanju med zaposlenimi in s poslovnimi partnerji, povezovanju različnih poslovnih rešitev in storitev v oblaku, uporabi podatkov in poslovne analitike, mobilnosti ter avtomatizaciji procesov in postopkov. Prek obvladovanje najboljših poslovnih praks, najnovejših tehnologij in projektnega pristopa podpre vse posebnosti naročnikovih poslovnih procesov ter jih pripravi za hiter odziv na tržne spremembe, izboljšave v organizaciji in nove poslovne modele.

CRMT svetovanje in rešitve d.o.o. je vodilno svetovalno podjetje na področju sistemske integracije, ki ponuja najbolj sodobne rešitve na področju upravljanja poslovnih podatkov, vodenja poslovne uspešnosti, regulatornega poročanja in avtomatizacije poslovnih procesov. Sodeluje s svetovno znanimi in neodvisnimi proizvajalci (MicroStrategy, CCH Tagetik, Talend, Exasol, MapR, Robotiq.ai…) vrhunskih programskih rešitev, ki vsaka zase zagotavljajo najboljše rezultate na opisanih področjih. Podjetje je na trgu prisotno že od leta 2005 in je eno prvih, ki je na področju Adriatika začelo uveljavljati moderno podatkovno skladišče.

Njihove stranke so slovenska in tuja podjetja iz različnih panog: telekomunikacije, banke in zavarovalnice, energetike, maloprodaje, proizvodnje, igralništva in javne uprave. CRMT pomaga podjetjem učinkovito upravljati s svojimi poslovnimi procesi, tudi v najbolj zapletenih in konkurenčnih okoljih. Ker so neodvisni ponudnik naprednih rešitev se hitro prilagodijo potrebam strank in jim ponudijo tisto, kar resnično potrebujejo. Zagotavljajo kakovostno svetovanje in analizo procesov – od izbire najustreznejše rešitve do faze integracije in uporabe. Najboljši dokaz dobrega dela je uspešno poslovanje že 20 let, več kot 500 izvedenih projektov, za več kot 80 strank iz vsega sveta.

Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno prodajo in elektronsko poslovanje na enem mestu. Večino projektov izvajamo na lastnih rešitvah katere nam omogočajo hiter in stroškovno učinkovit razvoj, ter visoko stopnjo informacijske varnosti. V preteklih letih smo prejeli vrsto priznanj za inovativnost, aktivno pa sodelujemo z domačim poslovnim ekosistemom. Rešitve ki jih nudimo segajo od B2C ter B2B spletne prodaje, ekstranet in intranet portalov, plačilnih sistemov pa vse do sodobnih spletnih CRM in ERP rešitev.

Podjetje Elaphe pogonske tehnologije d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2006, s poudarkom na razvoju kolesnih elektromotorjev za električna in hibridna vozila. V lokalnem in mednarodnem okolju smo se uveljavili kot vodilno podjetje za to specifično področje in posedujemo vsa potrebna znanja ter izkušnje in opremo za zasnovo in izvedbo razvoja novega naprednega pogonskega sistema ter njegovo implementacijo ter testiranje na vozilu.

Naša vizija je postati prva izbira pri tehnologiji kolesnih elektromotorjev za avtomobilsko industrijo z znanjem, ki temelji na učinkovitosti, zanesljivosti, ekonomičnosti in trajnosti. Naša pot je predanost k povečanju učinkovitosti, spodbujanje trajnostne rabe energije in zmanjšanje energetske odvisnosti od fosilnih goriv.

Naša strategija je postati vodilni proizvajalec elektromotorjev za direktni pogon in zadržati ugled visoko-tehnološkega ekološkega podjetja v slovenski, evropski ter svetovni družbi

Danes smo eno izmed najbolj izkušenih podjetij na tem področju – ponašamo se z več kot desetimi leti raziskav, razvoja in prodajnih izkušenj na področju električnih vozil s pogonsko močjo do 440 kW, predelavo več kot 12 različnih električnih vozil in več kot 16 različnimi uspešno zaključenimi projekti kolesnih elektromotorjev.

Vsi naši projekti so vezani na razvoj električnih vozil. Ker imamo intenziven razvoj, imamo prijavljenih 12 patentov. Vsebinsko so vezani na elektromagnetno topologijo, mehanske konstrukcije in procesne rešitve za izdelovanje kolesnih elektromotorjev, ki zagotavljajo podjetju konkurenčno prednost.

Podjetje Emsiso je bilo ustanovljeno leta 2005 kot splošno razvojno podjetje za razvoj elektronskih naprav in vgrajenih sistemov (embeded systems). Po letu 2010 smo začeli s fokusiranjem na nekatere segmente, predvsem motorne pogone in avtomobilsko industrijo. Trenutno smo v slovenskem in širšem prostoru prepoznani kot eno izmed vodilnih podjetjih za razvoj različnih elektromotornih pogonov.

Trenutno zaposlujemo več kot 20 razvojnikov, ki obvladujejo vse stopnja razvoja od koncepta do verificiranega in certificiranega produkta. Vsa znanja in opremo za razvoj novih/inovativnih pogonov imamo v podjetju.

Razvojne storitve, ki jih podjetje ponuja, zajemajo predvsem razvoj lektronskih naprav. Razvoj elektronskih naprav vključuje študije izvedljivosti, določitve specifikacij ter razvoj strojne in programske opreme glede na zahteve naročnika. Nudimo tudi pomoč pri certificiranju in uvedbi razvitega produkta v proizvodnjo. Pri delu uporabljamo najnovejša  programska orodja za razvoj elektronskih naprav. Širok nabor tehnologij, ki jih v podjetju obvladujemo, nam omogoča visoko prilagodljivost in optimizirane rešitve.

Poleg razvojnih storitev smo se pred približno šestimi leti začeli usmerjati tudi v proizvodnjo in prodajo lastnih krmilnikov elektromotorjev (BLDC/PMSM/indukcijski). Gre za krmilnike, kjer je vhodna napetost enosmerna (običajno je to baterija/akumulator) in se uporabljajo za   krmiljenje brezkrtačnih električnih motorjev. V prodajnem programu imamo celotno paleto krmilnikov od nekaj kW do 200 kW, ki so namenjeni za različne aplikacije (primeri uporabe: električni avtomobili, motorji,kolesa, čolni, letala, industrija, …).

Geodetski zavod Celje d.o.o. smo storitveno podjetje z več kot 60 letno tradicijo. Imamo bogate izkušnje pri svetovanju, zagotavljanju tehnične pomoči in izvajanju storitev s področja geodezije, prostorske informatike za ministrstva, agencije, urade in druge javno finančne institucije v Sloveniji in v tujini. Skrb za trajnostni razvoj geomatike in celostnega okolja v katerem delujemo, so naš glavni motiv pri iskanju vedno novih storitev, ki jih kot podjetje z bogato tradicijo v geodeziji izvajamo za naše stranke.

Vizija razvoja, ki jo negujemo, je usmerjena v interdisciplinarno sodelovanje vrhunskih strokovnjakov in intenzivno širitev tržišč v mednarodna okolja. Prvenstveno delujemo na področju držav bivše Jugoslavije, vse bolj pa se vključujemo tudi na tržišča Evropske skupnosti in v širše mednarodno okolje.

Verjamemo, da zmoremo in da lahko svetu ponudimo več kot le slovensko kakovost, v katero ne dvomimo. Zadovoljne stranke in pridobljene reference dokazujejo, da imamo prav.

GOinfo, računalniški inženiring, storitve in svetovanje d.o.o. iz Nove Gorice, je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih za osebne računalnike, na osnovi svetovno znanega principa MRP-II (Manufacturing resources planning).

Glavne dejavnosti podjetja so razvoj, trženje, uvajanje, svetovanje, prilagajanje in vzdrževanje celovitih informacijskih sistemov v proizvodnih podjetjih s poudarkom na planiranju in spremljanju proizvodnje.

Podjetje Igea d.o.o. iz Ljubljane je vodilno podjetje za razvoj GIS na območju jugovzhodne Evrope. Področje GIS je rdeča nit dejavnosti podjetja od ustanovitve v letu 1989. Smo eno redkih podjetij, ki razvija državne zemljiško-katastrske sisteme v več državah: Slovenija, Hrvaška, Severna Makedonija, Srbija. Poslanstvo podjetja je povezano z reševanjem različnih problemov v prostoru, večanjem učinkovitosti poslovanja upravljavcev s prostorom in uveljavljanje prostorske informatike v družbi. Poslanstvo pogojuje način delovanja podjetij – to je celovita in dolgoročna podpora posameznim uporabnikom, pa tudi v aktivnosti, ki so širše družbeno koristne.

Ključna dejavnost podjetja je razvoj državnih geoinformacijskih sistemov na različnih področjih:

 • evidentiranje nepremičnin,
 • prostorsko načrtovanje in graditev,
 • upravljanje z javnim cestnim omrežjem,
 • izvajanje ukrepov in državna pomoč ob naravnih ujmah,
 • sistem energetskih izkaznic in podpora učinkovitemu energetskemu upravljanju javnega stavbnega
  fonda,
 • evidenčni sistem kartiranja širokopasovnega omrežja,
 • razvoj državne prostorske podatkovne infrastrukture ter
 • implementacija EU INSPIRE direktive.

Podjetje Igea je aktivno na področju razvoja in uvajanja rešitev za pametna mesta, za katero ima razvito integralno GIS platformo, ki je uspešno implementirano v več mestnih občinah.

Podjetje Inkolteh d.o.o. se ponaša s produktom Computer Controlled Lean Prodcution (CCLEAP), ki je v celoti rezultat lastnega razvoja v podjetju. Računalniški sistem CCLEAP je prilagodljiv in integriran sistem za izvajanje proizvodnje, ki omogoča dodeljevanje vseh potrebnih proizvodnih virov in spremljanje proizvodnih procesov ter tako uporabnikom omogoča optimizacijo proizvodnih aktivnosti od začetka proizvodnje do gotovega izdelka. Preko zajema delovanja in nadzora strojev ccLEAP sistem omogoča izračun in prikaz OEE kazalnikov.

  • ccLEAP sistem zagotavlja pametno digitalizirano tovarno (Industrija 4.0) v sklopu sistema je mogoče:
  • Spremljanje in sledenje proizvodnega procesa
  • Nadzor strojev in računanje OEE kazalnikov
  • Nadzor kakovosti proizvodnje
  • Digitalizacija vzdrževanja
  • Integracija POWER BI
  • Brezpapirna proizvodnja
  • Digitalizacija kompetenc in oddelkov
  • Planska tabla
  • Interna komunikacija
  • JIT odprema
  • Digitalizacija proizvodnega skladišča
  • Povezava z zunanjimi sistemi

Inkubator d. o. o. Sežana od leta 1991 s svojimi storitvami podpira podjetništvo in razvoj v lokalnem in regionalnem okolju ter gradi inovativen podjetniški ekosistem. Zaradi dolgoletne tradicije, dobro zasnovanih in trdnih temeljev na področju podpore podjetjem, poznavanja start-up scene, sodobno urejenih poslovnih in proizvodnih prostorov, odličnih logističnih povezav, bližine Italije kakor tudi Hrvaške, je Inkubator Sežana priljubljeno stičišče tako slovenskih kot tujih podjetnikov, ki imajo v Sloveniji ustanovljeno podjetje in ustvarjajo nova delovna mesta v obalno-kraški razvojni regiji. Organizacijsko je Inkubator Sežana razdeljen na dva oddelka ter zaposluje pet ljudi.

Skupnost v Inkubatorju Sežana tvorijo člani, ki štejejo več kot 50 podjetij (https://inkubator.si/clani/) in delujejo na različnih področjih (IKT, trajnostni turizem, proizvodnja inovativnih medicinskih strojev, arhitektura, projektiranje, razne storitvene dejavnosti, itd,), mentorji in zunanji strokovnjaki ter notranji strokovnjaki – zaposleni, kateri skupaj gradimo podjetniški ekosistem.  V okviru Inkubatorja delujeta dve organizacijske enote Podjetniški oddelek in Izobraževalno – razvojno središče (v nadaljevanju IRS). IRS je prav tako središče za kraški kamen in skrbi za ohranjanje, širjenje znanja in vedenja o kamniti kulturni dediščini ter z razvojnimi dejavnostmi in inovativnimi pristopi pomembno prispeva h krepitvi tradicionalne panoge obdelave in oblikovanja kamna na Krasu. Je član Partnerstva kraške suhozidne gradnje ter kot tak skrbi za kulturno dediščino na tem področju.

Iskratel je z več kot 70 leti izkušenj vodilni evropski ponudnik celovitih digitalnih ​rešitev za varno in pametno prihodnost.

Z lastnimi razvojnimi in proizvodnimi centri, 900 zaposlenimi in globalno prisotnostjo v več kot 50 državah, povezujemo izkušnje in strokovnost z inovativnostjo. Naše produkte in rešitve uporablja več kot 100 milijonov zadovoljnih uporabnikov.

Izberite partnerja na dolgi rok. V digitalu rešujemo kompleksne izzive že od leta 1993. Nenehno iščemo napredne rešitve za podporo poslovanju s poudarkom na uporabi internetnih tehnologij. Pri vsakodnevnem delu brskamo za novimi rešitvami in delamo sveže ideje.

Margento R&D je inovativen globalni ponudnik zmogljivih rešitev za mobilne transakcije, plačevanje in polnitve mobilnih računov. Ponujamo transakcijsko platformo in lastno patentirano tehnologijo “Data-over-voice”, ki omogoča, da se vsak mobilni telefon spremeni v enostaven, priročen in varen plačilni ter tansakcijski instrument.

Mobilne transakcije, ticketing sistemi v javnem potniškem prometu, bonus & loyalty programi, pametne denarnice, rešitve za polnjenje predplačniških mobilnih računov, rešitve za pametna mesta, produkti, ki smo jih razvili: Moneta, Valu, Urbana, ticketing sistemi Nomago, Arriva, Slovenske Železnice itd., naši produkti/storitve v tujini: rešitev za mobilno plačevanje, polnitve predplačniških mobilnih računov za javne prevoze v različnih državah.

Netica d.o.o. deluje na področju podatkovne poslovne analize, projektov podatkovnih integracij, analiz in upravljanja s podatki in svetovanja ter izdelave digitalnih strategij (www.netica.si).

S svojimi projekti smo prisotni tako na domačem kot tudi tujem trgu.

Nudimo rešitve in storitve na področju:

– poslovnega obveščanja oziroma t.i. poslovne inteligence (BI). Sem spadajo rešitve za analizo zgodovinskih podatkov na tehnologiji OLAP, statistične analize, predikativne analize (data mining) in  napovedne analize z orodji MS SQL server, Power BI, Tibco Spotfire, MS SharePoint portal, Excel, R, Python, Elasticsearch,…

– podatkovne znanosti, kot je razvoj naprednih AI algoritmov za optimizacijo procesov, napovedovanje, odkrivanje anomalij in težav v procesih, ter inteligentno upravljanje s podatki in podatkovnimi katalogi.

– Svetovanje ter izobraževanja na področju poslovne analize ter popisa in analize poslovnih zahtev. Za učinkovit razvoj IT rešitev je bistvenega pomena izdelava dobrih poslovnih in uporabniških zahtev, ki izhajajo iz potreb deležnikov in kupcev. To je tudi prva faza razvoja ali implementacije vsakega IT projekta.

Nova Vizija d.d. je v slovenskem prostoru eden glavnih dobaviteljev lastne programske opreme na področjih medicinske, poslovne in visokošolske informatike. Naše glavne kompetence vključujejo analizo in načrtovanje informacijskih sistemov, obvladovanje tehnologije Microsoftove platforme (največ kompetenc vključuje SQL in .NET) ter vodenje informacijskih projektov

Razvijamo in tržimo produkt ProMedica namenjen primarnemu zdravstvu ter izvajamo storitve za različne zdravstvene institucije. Razvijamo tudi sistem za oddaljeno spremljanje in telemedicinsko obravnavo pacientov v okviru referenčnih ambulant z zajemom meritev iz merilcev vitalnih podatkov in senzorjev ter avtomatskim prenosom podatkov v aplikacije zdravstvenih delavcev.

Na področju poslovne informatike razvijamo in tržimo integriran informacijski sistem (ERP) ProPIS, ki vključuje tudi različne specialne rešitve, največ za prehrambeno industrijo in za javne zavode.

Za visokošolske institucije razvijamo produkt NOVIS, ki ga tržimo po principu programska oprema kot storitev. Razvijamo tudi druge produkte in izvajamo storitve direktno ali posredno povezane z razvojem informacijskih sistemov predvsem za javno upravo.

Optiweb je digitalna agencija, ki že več kot 10 let ustvarja spletne strani, trgovine in aplikacije, obenem pa podjetjem s pomočjo spletnega oglaševanja in optimizacije pomaga doseči nove stranke. Obenem smo v Sloveniji in širše v regiji tudi eni izmed prvih ponudnikov naprednih rešitev za centralizacijo podatkov o produktih in storitvah, ki velikim podjetjem poenostavijo poslovanje in optimizirajo stroške. Po zaslugi bogate palete znanj in dragocenih izkušenj znamo prisluhniti individualnim potrebam naročnikov in z inovativnim prepletom raznovrstnih strategij soustvarjati močne blagovne znamke, ki prepričljivo in uspešno nastopajo na spletu. Pod naše projekte se podpisuje že več kot 50 sodelavk in sodelavcev.

Izdelava spletnih strani, trgovin in aplikacij, spletno oglaševanje, optimizacija za iskalnike (SEO), rešitve za centralizacijo podatkov o produktih in storitvah (PIM).

Podjetje Projekt IP je IT sistemski integrator, ki od leta 2007 ponuja mrežne komunikacijske storitve manjšim, srednjim in velikim podjetjem na območju Slovenije in v ožji regiji. Zaradi raznolikosti naših strank smo področje delovanja sčasoma razširili na vse države bivše Jugoslavije in v države Evropske Unije.

Naša glavna usmeritev je nudenje podpore na področju informacijsko-komunikacijskih procesov in varnostnih rešitev, kjer pokrivamo vsa področja povezana z uporabo IT komunikacijskih tehnologij. Strankam pomagamo njihove želje in ideje izpeljati vse od začetne zasnove do uspešne končne izvedbe.

Pri rešitvah stremimo k zanesljivosti, stabilnosti in dolgi življenjski dobi vzpostavljenih sistemov. Zelo pomembno nam je, da stranka dobi rešitev na ključ, ki presega njena pričakovanja. Trudimo se, da naše rešitve strankam omogočijo dodano vrednost, olajšajo poslovne procese in posledično tudi omogočijo prihranke.

Družba RC IRC Celje že od 70. let prejšnjega stoletja združuje obvladovanje poslovnih procesov s pionirskimi odkritji na področju informacijskih tehnologij. Združuje homogeno razvojno skupino strokovnjakov, ki ob dobrem poznavanju slovenskega poslovnega prostora, zakonodaje, standardov in vsebinskih komponent poslovnih sistemov ponuja različne družine aplikacijskih rešitev. Kot ustvarjalni organizem je družba predana razvoju, uvajanju in vzdrževanju takšnih informacijskih produktov, ki različnim poslovnim sistemom omogočajo preskok na ravni odličnosti, kakovosti in zanesljivosti.

Osnovni dejavnosti podjetja sta razvoj in uvajanje sodobnih in celovitih poslovno-informacijskih sistemov za podporo poslovnim procesom podjetij, katerih cilj je biti pred konkurenco. Tržno prednost družbe predstavljajo predvsem podjetjem prilagojeni procesi svetovanja, izdelave, uvedbe in vzdrževanja unikatnih poslovnih informacijskih sistemov za različna poslovna okolja: zdravstvo, javni zavodi in podjetja, industrija, proizvodna podjetja, bančništvo

result logo

V RESULTU optimiziramo poslovanje rastočim podjetjem. Gradimo informacijske sisteme, ki jim pomagajo pridobiti nadzor nad poslovanjem, znižati stroške, pospešiti procese in premagati konkurente. Že 30 let nam zaupajo tuje multinacionalke in domača hitrorastoča podjetja, od malih do največjih. Ekipa šteje preko 70 strokovnjakov in beleži 100 % rast v zadnjih treh letih, sestavljena pa je iz programskih ali podatkovnih inženirjev, podatkovnih analitikov in inženirjev poslovnih procesov.

Z uporabo poslovne in procesne inteligence, prilagodljivejšim poslovnim planiranjem, avtomatskim planiranjem proizvodnje, z vpeljavo podatkovne inteligence in povezovanjem najnovejših tehnoloških orodij lajšamo in pospešujemo delo na področjih upravljanja, prodaje, kadrovske službe, dobavnih verig, proizvodno-obdelovalnih procesov, podpore in IT. Razvijamo novo jedrno programsko opremo, nadgradimo staro na kateri koli platformi, izvedemo sistemske integracije in podatkovni inženiring vseh znanih baz podatkov.

SRC je eno vodilnih slovenskih podjetij na področju razvoja in povezovanja velikih informacijskih sistemov. Podjetje ima izjemne reference in dolgo zgodovino razvoja in implementacije kompleksnih informacijskih rešitev za velika podjetja in številne državne institucije. Naše poslanstvo je digitalno preoblikovanje korporacij, finančnih institucij in javne uprave. Smo sistemski integrator, ki ponuja celo vrsto storitev digitalne preobrazbe, vključno z uvedbo dokumentnih sistemov, vpeljavo poslovne inteligence in pametnega upravljanja poslovnih procesov. Za svoje stranke zagotavljamo tudi strojno opremo, celostno storitev upravljanja IT infrastrukture in postavitev podatkovnih in varnostnih centrov.

SRC je sistemski integrator, ki ima poleg izjemnega nabora kompetenc iz različnih tehnologij in orodij v svojem portfelju tudi široko paleto lastnih ali partnerskih storitev in rešitev: dokumentne sisteme, eHRM, digitalne storitve zaupanja, podatkovne centre, CRM, PSD2, BI rešitve, DWH, IoT platformo. Nudimo tudi razvoj rešitev po meri, večinoma za kompleksna enterprise okolja in javno upravo.

SRC Infonet: SRC Infonet je vodilno slovensko podjetje na področju zdravstvene informatike. S svojimi IT rešitvami smo prisotni v več kot 80 % vseh slovenskih bolnišnic in 57 % zdravstvenih domov in zasebnih zdravstvenih ustanovah. Sodelovali smo tudi pri razvoju in implementaciji večine nacionalnih projektov eZdravja. Podjetje ima skoraj 30-letno tradicijo poslovanja izključno v zdravstvu, s čimer smo si nabrali na slovenskem prostoru neprimerljive kompetence in domenska znanja ter izkušnje. Od jeseni leta 2004 smo član skupine SRC.

SRC Infonet: Podjetje ima celoten nabor večinoma lastno razvitih rešitev za vse deležnike v zdravstvu – zdravstvene ustanove, zdravstvene delavce, paciente in tudi javne organe. Na grobo lahko svojo ponudbo razdelimo na jedrne informacijske sisteme (npr. HIS, LIS, RIS), napredna digitalna orodja (npr. Prepoznava govora, poslovna analitika, upravljanje IT infrastrukture), brezpapirno poslovanje (npr. DMS in elektronska hramba) ter rešitve za digitalizacijo procesov (npr. doZdravnika, zaZdravnika, Vrstomat).

Sunesis d.o.o. je visokotehnološko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2014. Glavna produkta, ki jih ponujamo trgu, sta nabor poslovnih APIjev (Business APIs) in digitalna platforma Kumuluz, ki omogočata hiter in učinkovit razvoj inovativnih digitalnih rešitev in aplikacij po konceptih računalništva v oblaku, mikrostoritev, arhitekture cloud-native, APIjev in integracije naprav IoT ter velikih podatkov. Digitalna platforma Kumuluz omogoča hiter in učinkovit razvoj rešitev v različnih domenah. Rešitve, torej digitalne storitve in produkti temeljijo na mobilnih in spletnih aplikacijah, oblaku, APIjih, ki temeljijo na skalabilnih mikrostoritvah, integracija s senzorji, napravami IoT in zalednimi sistemi, DevOps postopki razvoja, sistemi za zaznavanje potreb strank oz. prosumerjev (customer engagement) ter rešitev za zaznavanje potreb množice uporabnikov (crowd-sensing).

Podjetje Sunesis je za platformo Kumuluz pridobilo mednarodna priznanja in nagrade. V letu 2015 je prejelo prestižno nagrado Duke’s Choice Award 2015 za najboljšo inovacijo s področja Jave, podeljeno v San Franciscu (nagrada je ekvivalent filmskega Oskarja). Smo tudi dobitniki nagrade EuroCloud Award za najinovativnejšo oblačno storitev, finalisti izbora Start-up leta (2014), uvrščeni na lestvico top 10 start-upov po izboru revije Finance (2015) in na lestvico 10 vročih start-upov za leto 2016 (Finance) in na lestvico najbolj obetavnih startupov 2020 (Finance).

Podjetje Vahta d.o.o. projektira in gradi optične, ultra-hitre širokopasovne povezave na podeželskih območjih, preko katere lahko ponudniki storitev končnim uporabnikom zagotovijo nemoteno storitev. Priključitev na optično infrastrukturo uporabniku zagotavlja hitrejšo, stabilno in bolj zanesljivo internetno povezavo, ki prinaša številne ugodnosti.

Eden najbolj odmevnih projektov podjetja VAHTA je projekt RUNE, ki ga v Sloveniji izvajajo skupaj s podjetjem RUNE Enia d.o.o. Gre za edini čezmejni projekt na ravni EU, s katerim se povezujejo ozemlja več držav članic z ultra hitro širokopasovno optično infrastrukturo. Omrežje, postavljeno v okviru projekta bo omogočalo hitrosti prenosa od 1 gigabita (Gb) na sekundo. Končni uporabnik pa bo imel možnost proste izbire ponudnika storitev, ki je glede na ceno in kakovost storitev zanj najugodnejši. Projekt RUNE je v začetku decembra 2019 s strani Evropske Komisije prejel tudi evropsko nagrado za širokopasovne storitve.

Podjetje Viris, Varnost in Razvoj Informacijskih Sistemov, d. o. o., je podjetje, specializirano na področju informacijske varnosti, kar je njena osnovna dejavnost. Podjetje izvaja:

 • varnostne preglede in penetracijske teste informacijskih sistemov, omrežij in aplikacij,
 • svetovanje glede informacijske in računalniške varnosti ter
 • izobraževanja s področja informacijske varnosti in varnega razvoja programske opreme

Z našimi storitvami želimo doprinesti k dvigu ozaveščenosti o pomenu informacijske varnosti in k znižanju tveganja za kibernetske napade ali vdore tako v podjetjih kot tudi na ravni države. Cilj naših storitev je, da se z dovoljenjem naročnika postavimo v vlogo zlonamernih hekerjev in odkrijemo ranljivosti, ki bi lahko naročniku ogrozile izvajanje dejavnosti ali povzročile škodo na ugledu. Po izvedbi testiranja pripravimo izčrpno poročilo in priporočila kako pomanjkljivosti odpraviti.

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja tehnologije oddaljenega namizja, upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture, varnosti in zasebnosti, interneta stvari in podatkovne analitike, napredne rešitve pa gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe. Podjetje, ki deluje od leta 2001 in zaposluje 100+ ljudi, slovi kot visoko profesionalen tehnološki inovator, ki stavi na moč odprte kode, odprte izmenjave idej in timskega dela.

Paradni konj podjetja, ISL Online, zagotavlja takojšen dostop do oddaljenega računalnika ali mobilne naprave ter s tem omogoča odlično tehnično podporo in upravljanje sistemov na daljavo. XLAB Steampunk kot uradni partner podjetja Red Hat nudi podatkovnim centrom in proizvajalcem programske opreme za upravljanje podatkovnih centrov integracijo njihovih rešitev s produktoma Red Hat Ansible Automation in Red Hat CloudForms. Gaea+ je rešitev za 3D vizualizacijo, ki jo je nagradila tudi NASA, 3D medicinsko vizualizacijo in diagnostiko MedicView pa uporabljajo medicinski strokovnjaki po vsem svetu.

XLAB se ponaša z enim največjih računalniških raziskovalnih oddelkov izven slovenske akademske sfere. Opazno sodelovanje v 50 evropskih raziskovalnih projektih je podjetju prislužilo prestižno odgovornost koordinacije dveh izmed njih, s tem pa je postalo prvi slovenski koordinator projekta v programu Obzorje 2020. Dolgotrajna vključenost v evropske programe raziskav in inovacij uvršča XLAB med najboljših 50 malih in srednje velikih podjetij glede odobrenih raziskav v programu Obzorje 2020 in na prvo mesto v isti kategoriji v Sloveniji.

ZZI je mednarodno prepoznavno podjetje za razvoj programske opreme in največji slovenski ponudnik storitev elektronskega poslovanja v oblaku. Podjetje posluje od leta 1989 in smo specializirani za carinske informacijske sisteme in elektronsko poslovanje.
V podjetju poskušamo rasti s stalnim razvojem inovativnih storitev v oblaku z reševanjem specifičnih izzivov industrije 4.0 in digitalizacije povezovanja podjetij ter vstopom na nove trge. ZZI je aktiven razvojni partner svetovno priznanih ponudnikov standardov ter tehnologij IBM, Oracle, Microsoft in GS1. Aktivno se povezujemo z drugimi inovativnimi podjetji in sodelujemo z Gospodarsko zbornico Slovenije in njenimi združenji (ZIT, ZITEX, ZRS….), Amcham-om, SRIP-i Pametna specializacija Slovenije, Slovensko Digitalno koalicijo, Nacionalnim forumom za e-račune in z drugimi organizacijami in združenji v Sloveniji in regiji.

Posebno so nam dragocene izkušnje in znanje pridobljeno pri razvoju zahtevnih informacijskih sistemov velikih organizacij v različnih razvojnih okoljih. Dobro poznamo heterogena tehnološka okolja, ki smo jih učinkovito integrirali. Z ogromno kompetenc na področju zunanje trgovine, logistike in elektronskega poslovanja, sodelujemo s strankami v vseh fazah zasnove, arhitekture, implementacije in vzdrževanja informacijskih rešitev, kar je še dodatna vrednost našega podjetja.