9. HR KOC IKT SREČANJE- sistem kariernega razvoja zaposlenih

Naše 9.HR srečanje je postreglo s temo kariernega razvoja zaposlenih v podjetju. Le ta je ključnega pomena za ohranjanje konkurenčnosti podjetja. Dober sistem kariernega razvoja vodi v dobro izobražen kader, ki je bolj zavzet in samostojen, kar pa močno vpliva na stabilnost in rast podjetja. Kot vedno, smo k srečanju povabili gosta, z izkušnjami na področju vpeljave sistema kariernega razvoja, ki sta le te z veseljem delila z nami.

Gostja Milena Dolenc je podpredsednica HR pri Ekipa2 (Outfit7) v Sloveniji. Milena v podjetju vodi kadrovske in pisarniške ekipe ter skupaj z njimi razvija in ohranja ustvarjalno, k ljudem usmerjeno okolje za več kot 400 zaposlenih.
Milena je na srečanju predstavila sistem kariernega razvoja njihovih zaposlenih, ki so ga vzpostavili v podjetju. Izpostavila je, da sta tu najpomembnejša rast in na koncu tudi uspeh. Čutijo odgovornost do vseh zaposlenih, da jim to omogočijo, rezultat pa je odvisen od zaposlenih, da pri tem aktivno sodelujejo. Skupaj z zaposlenimi najprej pripravijo plan in cilje razvoja za posameznega zaposlenega, možnosti za razvoj in napredek pa omogočajo na vseh področjih v podjetju, ne samo na tistem, v katerem zaposleni trenutno dela.

 

Nejc Palir iz podjetja tretton37, je najprej kot dolgoletni vodja tehnoloških rešitev svetoval in digitalno transformiral podjetja kot so IKEA, Spotify, H&M, Volvo in mnoge druge. Danes pa kot CXO v podjetju postavlja nove mejnike, norme in načine obogatenja posameznikov, njihovega počutja in znanj.
Nejc je že takoj izpostavil, da so ljudje in njihovo znanje v podjetju na prvem mestu. Ker se svet tako hitro spreminja je uspeh odvisen predvsem od prilagajanja. Zato je odgovornost delodajalca, da ponudi možnost in navdih za nove tehnologije in izobraževanja. Njihova primarna naloga v podjetju je ustvariti okolje za dolgoleten staž in nadgradnjo znanja. Meni tudi, da če stalno vlagaš v zaposlene, lahko vidiš napredek v njihovem delu, zadovoljstvu in njihovi karierni vrednosti.

 

Udeleženci so se v večini strinjali, da je zaposlene potrebno stalno izobraževati, saj se tudi potrebe podjetja vseskozi spreminjajo. So pa tudi izpostavili, da se ob omenjeni temi dostikrat pojavi vprašanje: »Kaj če, po vsemu temu, kar smo vložili v zaposlenega, le ta na koncu zapusti naše podjetje?« Če se podjetju poraja takšno vprašanje, je bolje, da se vpraša: »Kaj pa če nič ne vlagamo v zaposlenega, pa ta na koncu ostane?«

Deli to novico